Статьи
21.11.2018 17:27

Балик з товстолобика

Засоліть і зберігайте, а в разі потреби – діставайте та вживайте!
Інгредієнти:
Товстолобик – від 5кг і чим більш, тим краще!
Сіль, без йоду, грубого помолу.

Для балика годиться лише дуже велика риба. 5 кг – це мінімальна вага, а 10 кг – це буде казка для любителів рибки.

Рибу треба почистити від луски, випатрати і зняти філе.

Детальніше розповімо, як зробити цю операцію.

Надріжте рибу до хребта навколо голови, але голову не відрізайте, зручніше буде зрізати філе, утримуючи рибу за голову. Надріжте вздовж хребта від голови до хвоста шкіру і, тримаючи ніж під тупим кутом до скелету, починайте зрізати філе з ребрових кісток, поступово просуваючись до хвостової частини. Таку ж операцію виконайте і з іншою стороною.

У вас залишається відмінний набір для юшки або заливного, застигає на всі 100%, без додавання желатину.

А філе – наріжте бажаними шматочками і починайте укладати в підготовлену ємність.

Ємність бажано брати скляну або емальовану.

На дно насипте добрий шар солі та укладіть шар риби, рясно засипте сіллю. І так кожен шар, перетрушуючи сіллю.

Накрийте плоскою кришкою й притисніть гнітом. Якщо немає раритетного «кругляка», використовуйте балон з водою.

Поставте все в холодильник або в холодне місце на сім діб та дайте балику просолитися.

Товстолоб пригає до людини, аж так хоче стати баликом

 

Через 7 днів дістаєте необхідну кількість рибки і вимочуюте в холодній воді 7 годин, тричі змінюючи воду.

Скільки днів рибка пролежить розсолі, стільки годин треба вимочувати у воді, але не більше доби, міняючи воду через 1,5-2 години.

Потім підвішуєте рибку підсушитися на 2-4 дня, залежить від вологості повітря, провітрюючи приміщення. Тут вже дивіться на свій смак, як ви любите, сухіше або м’якіше.

Ось так можна засолити і зберігати, а в разі потреби – діставати та вживати.

Рецепт і фото – звідси. А обмінятися отриманими від смакоти враженнями та запропонувати свої рибні кулінарні рецепти – запрошуємо сюди.

568